Board logo

标题: 2015/10/20 即時新聞 [打印本页]

作者: joplin    时间: 2015-10-21 01:19     标题: 2015/10/20 即時新聞

蘋果日報 即時新聞
【祖兒師兄拍拖到賀】栢芝都有嚟 fb直播齊賀古天樂44歲牛一

噚晚7點半左右,《蘋果》發現容祖兒(Joey)同男友劉浩龍(師兄)現身跑馬地一間賣酒嘅商店買酒,兩人打扮仲執到好四正,原來真係有街去,不過唔係二人世界,而係好多人嘅世界——同Mr Cool古天樂慶祝生日。

踏正十二點,祖兒仲喺fb進行直播,同fans一齊為44歲牛一嘅古天樂唱Happy Birthday To You,片中唔見劉浩龍,避上鏡啦。

有份同古仔慶祝嘅,除咗有祖兒同師兄,仲有都係姓古嘅古巨基、吳君如、栢芝、黃偉文同唔肯上鏡嘅盧覓雪等等。可能因為係live嘅關係,所以呢班玩得之人都好規矩,仲幾客氣,最客氣嗰個當然係壽星仔啦。

講到生日祝福,有人祝佢早生貴子,君如就大嗌:「快啲娶老婆!」祖兒接口:「紅鸞星動!」古仔即抱拳:「多謝多謝!」原來祖兒未講完,佢話:「啲皮膚日日都咁……黑!」古仔就扮嬲,祖兒即刻攬住佢呵番。

之後,古仔就用君如口中嘅「小李膠刀」切生日蛋糕,再同基仔、君如及祖兒錫錫,不過只係錫面珠。其間古仔仲叫埋師兄入鏡,咁師兄當然……唔制啦!


君如大嗌:「快啲娶老婆!」
古仔即抱拳:「多謝多謝!」
祖兒話:「啲皮膚日日都咁……黑!」古仔就扮嬲,祖兒即刻攬住佢呵番。

黃偉文、君如同古巨基
「小李膠刀」

古仔同古仔錫鍚,但只是「碰面」。

古巨基係咁捋古天樂肉臂。
攬實祖兒,算是古天樂最熱情的表現。
同栢芝…好客氣咁嘅?
作者: t2i85zPd    时间: 2016-1-10 19:00

高铁在中国造就了四通八达的快速交通,但在美国,高铁却是稀罕物。你可能会对美国为何没建高铁感到奇怪,按说以美帝的科技实力,高铁技术不应该在中国和日本之后。但事实上,高铁早已在中日普及,美国却还没一条高铁线路。
不过美国人并不是对高铁不感兴趣,他们追求的比高铁更快的高铁——超级高铁。
据美国媒体报道,马斯克旗下的 Hyperloop Technologies 公司目前正在内华达州的沙漠搭建超级高铁所用的轨道,完成后将开始测试超级高铁。
超级高铁开建即将开始测试 2 秒时速达 540 公里 2020 年建成
此次测试轨道将完全仿造原型系统进行建造,总长 3.2 公里,将被分为两部分,其中内华达州的这段是开放性的,正式测试将于 2016 年第一季度开始。据称,Hyperloop Technologies 公司研发的超级高铁从静止状态加速到 541 公里/小时只要 2 秒钟。
根据 Hyperloop Technologies 公司此前的计划,他们的超级高铁将在 2021 年完成。但该公司日前表示,按照目前的进度,他们有望在 2020 年就完成超级高铁。
超级高铁的原理是利用磁悬浮或气悬浮技术使车厢在真空管道中无接触、无摩擦地运行,达到点对点的传送运输,具有超高速、低能耗、噪声小、污染小等特点。
与目前普通高铁不同的是,超级需要在 2 个目的地之间建造全尺寸的胶囊列车,通过磁悬浮技术加速,几乎没有摩擦力,听起来像科幻片里的时空穿梭机。

http://m.wwww8898.com
http://m.wwww88988.com
http://m.wwwyzc66.com
http://m.wwwyzc118.com
http://m.wwwyzc188.com
http://m.wwwyzc889.com
http://m.xbshangji.com
http://m.xmctsjr.com
http://m.xuanle88.cn
http://m.yazhili-china.com
http://m.yinweiaihuoguo.com
http://m.yiwei-shop.com
http://m.ys6666.cn
http://m.yzc200.com
http://m.yzc377.cn




欢迎光临 基本色-古巨基歌迷会 (http://leoku.org/) Powered by Discuz! 7.0.0